Більше овочів і менше м’яса: які гастрономічні уподобання сумчан?

11

За інформацією Головного управління статистики в Сумській області, звичайний житель Сумщини витрачає на продукти харчування і безалкогольні напої близько 45,2% свого доходу, пише 0542.

Так, в перекладі на первинний продукт, в середньому за місяць одна людина з’їдає 15,6 кг молочки, 18 яєць, по 8,7 кг овочів і баштанних культур, а також хліба і хлібних продуктів. Крім того, кожен житель Сумщини потребує 7,4 кг картоплі. Трохи менше припадає на м’ясо, при цьому справа швидше за все не в смакових, а в цінових пріоритетах, адже кілограм свинячої вирізки коштує вже більше 100 грн.

Таким чином, в середньому за місяць людина купує м’яса і м’ясних продуктів близько 4,2 кг, риби – 1,1 кг. Сахара припадає близько 2,8 кг, а фруктів, ягід, горіхів і винограду приблизно 2,6 кг. А ось олію та інші рослинні жири в місячному раціоні жителя Сумщини становлять 1,5 кг.