Якому м’ясу віддають перевагу українці?

Асоціація птахівників України проаналізувала ринок м’яса в Україні упродовж двох останніх місяців. Так, за січень-лютий 2018 року вітчизняне виробництво м’яса сягнуло 387,8 тисяч тонн. Це на 0,7 тисяч тонн більше супроти аналогічного періоду торік.

Зокрема, м’яса птиці виробили на 4,8% більше, яловичини та свинини – на 3,2% та 5% менше відповідно.

Щодо кількості поголів’я птиці, то за вказаний період цього року воно зросло на 1,4%. Свиней та великої рогатої худоби, навпаки, поменшало на 7,7% та 5,3% відповідно.

У профільній асоціації дослідили, що Україна продовжує нарощувати експорт м’яса та м’ясопродуктів. За січень-лютий вдалося продати за кордон 54 тисяч тонн такої продукції. Це на 28,6% більше супроти минулого року. Найбільше експортують курятини – 81% або 44 тисяч тонн. Це на 12 тисяч тонн більше, аніж торік. Курятину вітчизняного виробництва найбільше вподобали в Іраку, Нідерландах та Словаччині.

До речі, саме птиця є найбільш вживаним м’ясом на столах українців. За даними асоціації, за два місяці 2018 року частка споживання птиці складає 48%, а свинини – 42%.  Найменше їдять яловичини – її частка у структурі споживання становить лише 10%.

Втім, в усьому світі птиця є найбільш вживаним м’ясом, додають фахівці галузі.

Джерело: agro-business.com.ua