Алкоголь сприяє розвитку онкологічних захворювань: нові дослідження експертів

алкоголь

Дискусії навколо проблеми зв’язку між вживанням алкоголю та онкологічними захворюваннями точаться вже давно, і періодично наукова спільнота підкидає нових фактів та доказів на підтвердження існування такої кореляції. Нещодавно представники ВООЗ знову виступили із застереженням, що вживання алкоголю таки підвищує ризик захворіти на цю небезпечну хворобу.

Регулярне вживання спиртних напоїв може спровокувати розвиток як мінімум семи видів раку, — зазначається в документі, опублікованому Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ЄРБ ВООЗ). Зокрема, експерти бачать зв’язок між споживанням спиртного і підвищеною вірогідністю раку товстої і прямої кишки, молочної залози, стравоходу, гортані, печінки, ротової порожнини і горла.

Чим більше доза вжитого людиною алкоголю, тим вище ризик розвитку раку. «У жінок ризик розвитку раку молочної залози підвищується на 50% при вживанні чотирьох келихів вина на день і на 130% — при восьми келихах», — конкретизували дослідники. Вони підкреслюють: безпечної кількості вживаного алкоголю на сьогоднішній день не встановлено.

За словами фахівців, основним канцерогенним компонентом алкоголю є етанол. Він має здатність пошкоджувати клітини, роблячи їх схильними до злоякісного переродження. Ризик раку грудей у ​​ жінок, що випивають, збільшується через те, що етанол впливає на жіночі гормони, стимулюючи поділ клітин.

Джерело: newsyou.info

Поділитися в соціальних мережах: