Медики переконують, що ця літня ягідка – найкорисніша
При відсутності протипоказань медики рекомендують активно їсти смородину.
Вживання смородини є надзвичайно корисним, оскільки ця ягода відрізняється неймовірно високим рівнем вмісту вітамінів.
Зокрема, завдяки цій надзвичайно вітамінізованій ягоді поліпшується стан крові і судин, нормалізується тиск. За словами медиків, ласуючи чорною смородиною, гіпертоніки можуть захистити себе від стрибків тиску в літню спеку. А ось при проблемах зі зниженим тиском смородину потрібно їсти у невеликих кількостях.
Також смородина благотворно впливає на мікробіом у ротовій порожнині. У ній міститься квертицин, який перешкоджає розвитку стоматиту, карієсу, галітозу.
Сердечникам дуже корисно щодня вживати смородину або смородиновий сік – у цих ягодах багато калію. Ще смородина має сечогінну властивість, і завдяки цій своїй якості вона допомагає впоратися з набряклістю, що часто дошкуляє в спеку.
Вживання смородини, крім іншого, покращує стан шлунково-кишкового тракту. Практично всі види смородини, будь то червона, чорна або біла, покращують перистальтику, допомагають кишечнику ефективно очищатися від небажаних і потенційно небезпечних речовин.
Також, кажуть лікарі, смородину потрібно їсти людям, що потерпають від стресів і депресивних станів.
Джерело: toneto