Як вберегтися від грипу: поради сумчанам

Зараз осінь, постійно змінюється погода, почалися перші заморозки.  Все живе чекає на прихід зими. У таку пору підвищується ризик підхопити  грип чи інші респіраторні вірусні інфекції. Тому постійно, а особливо зараз, потрібно зміцнювати організм. Саме тому журналісти «Телекомпанії СТС» вирішили дізнатися, як сумчани підвищують свій імунітет.

«Моя родина їсть переважно овочі та фрукти, менше риби, яєць та молочної продукції. М’яса ми майже не їмо. Багато п’ємо води, що є також важливим для імунітету, щоб кров була не згущена. Стараємося лягати спати за біологічним годинником. Також я ходжу на фітнес, в сауну і обливаюся холодною водою»,– говорить  сумчанка Валентина.

Інші говорять, що потрібно весь час знаходитися на позитиві, більше гуляти, загартовуватися та харчуватися продуктами власного виробництва.

Ірина Троцька, заступник головного лікаря з медичної частини  Сумської обласної клінічної інфекційної лікарні імені З. Й. Красовицького, розповіла, що треба робити, аби зміцнити організм.

«По-перше, треба зробити вакцинацію, адже це є профілактикою захворювання та гарантією того, що людина не помре від ускладнень грипу. Потрібно часто мити руки і дотримуватися правил особистої гігієни, використовувати ароматичні масла у квартирі та збалансовано харчуватися. Їсти  часник та цибулю, капусту, болгарський перець, журавлину, шипшину, морську рибу, пити воду. А взимку краще виключити з раціону жирне м’ясо, обмежити вживання алкоголю та куріння», – говорить Ірина Троцька.

Тож їжте багато овочів і не хворійте!

Галіна Корявко