День поцілунку: відзначає весь світ

Сьогодні, 6 липня, весь світ відзначає День поцілунку. Це неофіційне, але дуже цікаве свято, яке було засноване у Великобританії в 2006 році. Сьогодні кожен: діти, татусі, мами, дідусі, бабусі, друзі, близькі люди і навіть колеги – гідні поцілунку. Тож нагадйте їм і собі, як сильно ви їх любите, цінуєте і поважаєте.

Iсторія свята

Ніхто не знає, коли точно був придуманий День поцілунків. Вважається, що він зародився в Сполученому Королівстві в 19 столітті, а ініціатором його появи став стоматолог, який таким чином хотів збільшити потік клієнтів. Однак, незалежно від того, де він виник, свято поширилося по всій земній кулі і відзначається в багатьох різних країнах.

Чому люди цілуються?

У вчених є ряд теорій і на цей рахунок. Є думка, що ця поведінка передалася нам від предків. Матері зазвичай пережовували їжу, а потім передавали її в рот своїм дітям, що стало «пращуром» поцілунку.

Результат пошуку зображень за запитом "поцілунок"

Інші вчені вважають, що це відбувається інстинктивно, оскільки є цілий ряд тварин, які «цілуються» — білки, африканські сірі папуги, сурикати, шимпанзе, тупики, корови і навіть слони.

Ще одна популярна теорія про поцілунки полягає в тому, що це спосіб знайти потенційного партнера. Коли двоє людей цілуються, вони обмінюються феромонами, що дає тілу людини зрозуміти, чи зможуть вони стати партнерами.

Як поцілунки впливають на здоров’я

Вчені довели, що люди, які люблять цілуватися і роблять це часто, живуть в середньому на 12 років довше за тих, хто не любить цього заняття. Інші корисні властивості поцілунків:

  • Поцілунок спалює 6 калорій в хвилину;

  • Люди, які часто цілуються, рідше хворіють — поцілунки можуть створювати імунітет, завдяки обміну бактеріями;

  • Поцілунки знімають стрес і нервозність;

  • Поцілунок корисний для зубів — процес зменшує ризик виникнення карієсу.

  • Поцілунки допомагають поліпшити циркуляцію крові і роботу серця. Люди, що регулярно цілуються, менш схильні до захворювань шлунково-кишкового тракту.

Результат пошуку зображень за запитом "поцілунок"

Рекорди поцілунків

  • Найдовший поцілунок був зафіксований 14 лютого 2013 року. Пара з Таїланду безперервно цілувалася 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. Закоханим не можна було спати, харчувались вони за допомогою трубочок, не відволікаючись від процесу.

  • Американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти за 8 годин поцілував 8001 людину під час фестивалю 15 вересня 1990 року.

Джерело: style.nv.ua та unian.ua