У Кролевці протестували працівники ринків

1 травня, біля ринку облспоживспілки та комунального ринку Кролевця зібралися підприємці, щоб відстояти своє право на працю.

«Ми готові виконати вимоги, які передбачені в умовах відкриття ринків. Нам потрібно працювати й утримувати свої сім‘ї, рятувати бізнес. Ми вже більше ніж півтора місяця без заробітку», – говорять підприємці.

Торговці стверджують, що карантин вдарив саме по них. У той час як супермаркети чи будівельні магазини продовжують працювати, хоч і в особливому режимі, малий бізнес страждає, заявляють вони.

До 5 травня районне управління Держпродспоживслужби має перевірити торгові місця на дотримання умов, встановлених карантинними обмеженнями і окреслені Урядом в частині відкриття ринків.

Протестні акції малого бізнесу вже охопили країну. Так, у Херсоні та області вони відбулися 26 та 27 квітня. Кількадесят підприємців Львова організували акцію протесту з вимогою до обласної влади й уряду відкрити ринки і крамниці площею менш як 300 квадратних метрів. 22 квітня в Одесі підприємці провели автопробіг. Схожа автомобільна акція відбулася в Запоріжжі та Сумах. Днями відбулися протести підприємців з вимогами дозволити працювати в Кривому Розі, Нікополі, Кам’янському, Чернівцях, Тернополі, Полтаві, Бахмуті, Костянтинівці та інших містах України, пише 05453.com.ua.