Два сумських університети потрапили до рейтингу вишів – 2020

Авторитетне видання “Гроші” складає рейтинг вишів уже тринадцятий рік поспіль. У цьому році в ньому відзначили два сумських ЗВО, які, на думку видання, заслуговують на увагу в плані підготовки економістів.

Так, у економістів все стабільно: найкращих фахівців готують Києво-Могилянська академія, Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана, КНУ ім. Шевченко (Київ), Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського та Львівський національний університет ім. І.Франка. Ця п’ятірка ЗВО з 2019 року залишилася незмінною.

«У ході опитування роботодавці порадили звернути увагу на навчально-науковий інститут бізнес-технологій СумДУ, який, на їхню думку, має солідну матеріально-технічну базу та випускає добре підготовлених економістів і фінансистів”.

У блоці «Годувальники планети» знову-таки роботодавці допомогли солідно піднятися в рейтингу ще одному сумському вишу.

«При оцінці університетів з сільськогосподарським ухилом думки респондентів розійшлися. Велика частина опитаних компаній робила акцент на тому, що все-таки краща кузня аграрних кадрів – це Національний університет біоресурсів і природокористування України (Київ), КНУ ім. Шевченко і Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана. Тобто виші, які десятиліттями готують агрономів, механізаторів, тваринників.

Разом з тим деякі роботодавці віддали перевагу регіональним університетам, які за рівнем підготовки студентів не відстають від столичних, а за деякими параметрами перевершують їх. Це наочно відображають результати рейтингу. Наприклад, Сумський національний аграрний університет з 12-го місця у 2019 році перескочив відразу на четверте місце».

ВШ