Маленька сумчанка Іванна Клєцова стала “Міні-Міс Україна – 2018”!

15 червня завершився конкурс «Міні-Міс Україна», який проходив в Києві у ювілейний, 20-й раз. Дівчата з різних областей України брали участь в заході протягом чотирьох днів, з яких два були насичені тренуваннями, а два зайняв безпосередньо конкурс.

Суми представляла 11-річна учениця школи №17 Іванна Клєцова. Іванка закінчила 5-й клас, дуже любить свою сім’ю, рідне місто і танці – займається в ансамблі сучасного бального танцю SWAYchikі – дитячому відділенні танцювальної школи SWAY при СНАУ.

Коли в минулому році сумчанка Агнія Ткаченко перемогла в конкурсі «Міні-Міс світу» у своїй віковій категорії, Іванці теж дуже захотілося спробувати себе в такому конкурсі. Вона знайома з Агнією, дівчинка багато розповідала їй про ту атмосферу, яка панувала на конкурсі, про нових друзів. І в цьому році Іванна Клєцова вирішила взяти участь в конкурсі «Міні-Міс Суми», сподіваючись надалі представляти своє місто на всеукраїнському та світовому рівні. Вона перемогла в Сумах, а в Києві отримала Гран-прі і золоту корону Міні-Міс Україна – досі ніхто з учасниць не привозив до Сум цей символ перемоги.

“Дуже сподобалося те, що на конкурсі оцінювали не тільки красу, але в першу чергу вміння спілкуватися, харизму, таланти, – розповідає мама Іванки Наталія. – Одним з найважливіших завдань, за яке можна було відразу отримати до 40 балів, був конкурс соціальних проектів «Як би ти хотіла змінити світ?»  Дівчата повинні були самостійно записати відеоролик довжиною суворо в одну хвилину, а на конкурсі озвучувати, прокоментувати його і відповісти на питання.

Проект Іванки називався «Щоденник добрих справ», і головною його метою було показати, що добрі справи не повинні бути одиночним вчинком, це великий комплекс, починаючи з допомоги і турботи про членів своєї сім’ї і закінчуючи турботою про тварин. У нас вдома живе тварина-інвалід, який ми підібрали, і Іванка запропонувала всім, хто може, брати саме таких тварин. Адже якщо кіт чи собака красиві, породисті, вони всім подобаються. А за твариною-інвалідом потрібен особливий догляд, і беруть їх дуже неохоче. Судді задавали їй багато запитань.

Також велике значення мав конкурс талантів, на якому потрібно було показати не просто свої фізичні можливості, а свою харизму, зробити справжнє шоу. Нам це вдалося – за допомогою танцюристів з нашого ансамблю, які приїхали підтримати Іванку. Наш танець називався «Запали вогонь». Номер вийшов дуже яскравим, запальним, судді відібрали його для гала-концерту.

Ретельно готувалися і до конкурсу сучасного українського вбрання в народному стилі, адже потрібно було запропонувати своє оригінальне бачення. Наш костюм, розроблений сумським дизайнером Тетяною Субботіною з урахуванням всіх побажань Іванки, вийшов чудовим і всім сподобався. Ще судді детально інтерв’ювали дівчаток, вивчаючи їх впевненість в собі, манеру триматися, світогляд. Під час виходу в білих костюмах дівчата дарували подарунки дітям-сиротам з дитячого будинку. Загалом, дефіле, з яким зазвичай асоціюються конкурси краси, зайняло від сили відсотків десять часу”.

Перемога принесла Іванці і всім, хто її підтримував, незабутні емоції. А у вересні Міні-Міс Україна 2018 поїде представляти нашу країну в Грецію, на конкурс «Міні-Міс світу». Побажаємо їй удачі!

Джерело: shans.com.ua