На Сумщині найдорожча курятина в Україні

5

Із початку року подорожчали більш ніж 90% соціальних продуктів. При цьому всі види м’яса стали дорожчими більш ніж на 27%.

Як зазначає у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, сало зросло у ціні на 67%, свинина – на 37%, яловичина і курятина – на 27%.

«У середньому по Україні за десять місяців поточного року свинина й сало додали в ціні по 27 гривень за кілограм, яловичина – 24гривні, ковбаса варена – 14гривень, а тушка куряча – 11гривень. Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика, то станом на 10 листопада він складав 409 гривень за кілограм, тоді як на початок року його вартість була 306 гривень. Тобто індекс м’ясного кошика з початку року збільшився на 34%, тоді як заробітна плата за офіційними джерелами з січня по вересень 2017 року зросла на 22%», — написав Дорошенко.

4

За даними Олексія Дорошенка, найдешевша яловичина продається на Донеччині – 95,2грн., а найдорожча на Київщині – 127,5грн. за кілограм. Найнижча ціна на свинину на Волині – 91,3грн., а найвища на Буковині – 112,5грн. Найбільш доступна курка на Запоріжжі – 52,3грн., а Сумщина має найвищу ціну – 57,3грн. Вже традиційно найкраща ціна на сало на Тернопільщині – 43,6грн., а «кусається» вона в Києві – в середньому по 117,4грн. за кілограм. Найдемократичніша ціна на варену ковбасу на Буковині – 63,8грн., в той час як у Києві – 87,6грн.

Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошику, то найбільш дорогим він є в столиці нашої країни.

Поділитися в соціальних мережах: