На Сумщині незареєстровані підприємці зберігали продукти у зіпсованих холодильниках

Міжрайонна державна лабораторія Держпродспоживслужби провела моніторинг на території  Шосткинського ринку, під час якого знайшла порушення в реалізації харчових продуктів окремими фізичними особами. Зокрема, виявлено порушення температурних режимів, незадовільний санітарний стан холодильного обладнання, незадовільний санітарний стан приміщень, обладнання та інвентарю.

Ці факти були задокументовані та передані до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області для вжиття відповідних заходів. За результатами проведених позапланових перевірок до винних  застосували штрафні санкції за порушення гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.

Однак пізніше виявилося, що окремі фізичні особи з метою уникнення відповідальності за допущені порушення у сфері безпечності харчових продуктів здійснюють діяльність щодо роздрібної торгівлі харчовими продуктами без реєстрації як суб’єкти підприємницької діяльності. Аби усунути порушення чинного законодавства, направлені відповідні звернення до Національної поліції та Державної фіскальної служби.

Джерело: debaty.sumy.ua