На Сумщині виготовляють незвичайний конопляний продукт

Сумщина – це вам, звісно, не Прованс і не Іль-де-Франс, але здивувати різноманіттям сирів ми теж можемо! 😉

Зокрема саме на Сумщині  розробили конопляний сир. Про це у Facebook написав Юрій Гладенко, начальник відділу туризму Сумської ОДА:

“Сир не має світових аналогів!
У його складі 2.5% конопляного протеїну та 2.5% конопляного насіння. Великий вміст повноцінного білка з насіння конопель, вуглеводів, Омега 3, Омега 6,Омега 9, вітамінів: В1 ,В3, В6, В9, залізо, магній, цинк зробили цей сир надзвичайно корисним!
Ароматний, ситний, з дуже цікавим різнобарвним смаком з легкою кислинкою”