Науковці сумського вишу зазіхнули на продукт, “святий” для кожного справжнього українця

Звісно, що кожен справжній вчений мріє винайти щось таке, чого до цього не існувало,  – актуальне, екслюзивне й необхідне людям. І багатьом це вдається, а їх винаходи стають справжньою революцією у тій чи іншій сфері нашого життя.

Але інколи у своєму науковому пошуку вчені заходять на якусь дивну стежку… І справді, що ще можна сказати, наприклад, про штучне сало, вироблене з рослинних жирів та желатину науковцями одного з вишів Сумщини? Особисто у вас це викликає апетит і приємні думки? Тільки чесно 🙂 Чи погодитеся замість справжнього, свіженького, ароматного національного стратегічного українського продукту купувати штучний його замінник?… Ну, навіть не знаю, чи багато знайдеться охочих, і головне – НАВІЩО?…

Особливо дивує те, що автор якраз свій винахід називає “здоровою альтернативою” продукту, користь якого для організму людини за умови помірного вживання вже давно й безповоротно доведена і багатьма науковими дослідженнями, і практикою.

Такі ось винахідницькі витівки… На черзі, напевне, штучні яйця, м’ясо, полуниця та картопля? 🙂 Хоча справедливості заради варто відзначити, що штучні яйця вже  виробляють в Китаї із суміші желатину і альгінату кальцію з додаванням пігментів (користі, на відміну від справжнього курячого яйця, – нуль), штучне м’ясо – із сої, а фальшиві креветки – з водоростей. Можливо, це саме те, що чекає людство у найближчі десятиріччя… Але сала все ж таки хочеться справжнього, як не крути 🙂