Сумчан запрошують ознайомитися з кулінарними рецептами часів Голодомору

У Сумському міжрегіональному вищому професійному училищі, на базі якого працює Центр дослідження голодоморів, відкрилася виставка робіт відомого графіка із села Успенка Буринського району Миколи Бондаренка «Україна-1933: кулінарна книга».

Ця експозиція добре знана не тільки в Україні, а й багатьох країнах світу. Митець створив серію графічних робіт, які сповна розкривають жахливу суть штучно організованих голодоморів, що забрали мільйони людських життів.

Водночас із відкриттям експозиції відбувся майстер-клас з приготування чи не головної тодішньої страви із кори дерев – маторжеників, завдяки яким багатьом удалося врятуватися від голодної смерті. «Какую страну потєрялі…»макор

Виставка працюватиме до кінця червня, і її зможуть відвідати не тільки мешканці Сум, а й численні гості міста.

Джерело: ukurier.gov.ua

Поділитися в соціальних мережах: