У Шостці працівники «Імпульсу» отруїлися через недотримання санітарних норм

68

Протягом 6-7 вересня отруїлася група працівників казенного заводу «Імпульс», які харчувалися у заводській їдальні.

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області, до інфекційного відділення Шосткинської ЦРЛ з діагнозом харчове отруєння госпіталізували 7 осіб з ознаками гострої кишкової інфекції, ще 1 особа знаходиться на амбулаторному лікуванні.

У ході розслідування санстанції було встановлено, що найвірогіднішою причиною захворювання стали страви в їдальні. В меню були: салат із свіжої капусти, томатний сік, суп гороховий, м’ясна підлива, котлети, риба смажена, суп гречаний.

«При обстеженні їдальні було виявлено ряд порушень законодавства щодо безпечності харчових продуктів та дотримання оператором ринку гігієнічних вимог при виготовленні, зберіганні та реалізації харчових продуктів, в т.ч. відсутність контролю за дотриманням нормативного температурного режиму в холодильниках для зберігання харчових продуктів, відсутність технологічних документів щодо приготування готових страв, порушення вимог щодо гігієнічного режиму, тощо», — зазначають в Держпродспоживслужбі.

Наразі експлуатацію їдальні призупинено до з’ясування причин виникнення випадків захворювань. Причини виникнення захворювання та фактори передачі інфекції остаточно будуть встановлені за результатами лабораторних досліджень. Готуються матеріали для притягнення винних осіб до відповідальності, визначеної у статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Нагадаємо, як повідомила обласний інфекціоніст, в.о. головного лікаря обласної інфекційної клінічної лікарні Ірина Троцька, груповий спалах захворювання, що трапився в місті, не повинен викликати ажіотаж і паніку.

Поділитися в соціальних мережах: