У Сумах триває Міжнародний бізнес-форум “Sumy Іnvest Bridge-2019”

Сьогодні в Сумах розпочався Міжнародний бізнес-форум “Sumy Іnvest Bridge-2019”, на якому обласна влада, представники бізнесу з Словаччини, Казахстану, Грузії, Білорусі, Нігерії та України, зокрема підприємства та наукові установи Сумщини, поділилися досвідом залучення інвестицій в ті чи інші бізнес-проекти.
Так, на форумі представили й Стратегію розвитку Сумщини. Мета заходу – активізація розвитку міжнародних торговельно-економічних відносин, пошуку інвесторів, ознайомлення з економічним та інвестиційним потенціалом Сумщини.
“Сьогодні ми обговоримо питання співпраці з представниками різних країн. Адже сьогодні Сумщина має величезний потенціал розвитку промисловості, аграрного сектору та науки. Ми маємо потужні університети, відомі на міжнародній арені. І цю міжнародну співпрацю потрібно розбудовувати, щоб поглиблювати зовнішньоекономічний потенціал. Адже, тільки залучаючи інвестиції, можна створювати нові робочі місця. А це наповнення міських бюджетів, з яких виділяються кошти на реалізацію тих чи інших проектів”, – розповів Вадим Акпєров, в.о. голови Сумської ОДА.
Зауважимо, наразі багато об’єктів, які були представлені в Стратегії розвитку Сумщини, вже почали реалізовувати. Ті, які планують реалізувати цьогоріч, майже всі профінансовані на 100%.
Галіна Корявко