Український must have: смачно, корисно й фігурі не зашкодить

сало

Сало зміцнює імунітет і зігріває в холод, тому його обов’язково потрібно включати до раціону в холодну пору року.

Сало насичує організм цінними жирними кислотами, які беруть участь в обміні холестерину і виводять токсини з організму. Це робить організм більш стійким до вірусів. Щоб підсилити ефект, сало рекомендують їсти з часником.
Покращує обмін речовин

Сало містить жири, які розчиняються при температурі тіла, а значить, вони не перевантажують печінку і легко засвоюються. Крім того, завдяки жирним кислотам сало покращує обмін речовин.

Від сала не погладшаєте

Незважаючи на калорійність сала (на 100 г  — 800 ккал), якщо вживати 20-30 г продукту на день, це не позначиться на вашій талії. Навіть якщо ви мало рухаєтеся. Крім того, сало швидко дає організму відчуття ситості, тому кілька скибочок продукту перед основним прийомом їжі допоможуть уникнути переїдання.
Не шкідливе при смаженні

На відміну від звичайної рослинної олії, на сковорідці сало не утворює канцерогенів. Саме тому при смаженні краще використовувати смалець, а не соняшникову олію.
Зігріває в холоди

Під час холодів організм вимагає більше жирної їжі, яка сприяє виробленню енергії. Так що сало взимку (і такою весною, як зараз) — ідеальний продукт! На 1 г жиру припадає 9 кКал енергії, завдяки чому воно прекрасно зігріває в холоди.

Поділитися в соціальних мережах: