Яке вершкове масло підробляють частіше?

Дрібні маловідомі виробники вершкового масла частіше вдаються до фальсифікації продукції, тоді як великі бренди боятися підробляти продукт. Про це повідомив голова Правління “Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ” Валентин Безрукий у коментарі кореспонденту УНН.

“До цього часу у споживачів існує думка, що якщо виробник невеликий, він робить продукт за класичними технологіями, старими методами, і ось він робить нормальне, а великі виробники будуть фальсифікувати. Насправді ж все відбувається навпаки, тому що великі виробники у центрі уваги, їх простіше можна зловити, вони представлені в мережах і легко ідентифікуються. Серед дрібних виробників такого немає, вони частіше представлені на ярмарках, на базарах – там рівень фальсифікації високий”, – зазначив експерт.

За його словами, в цілому рівень фальсифікації вершкового масла в Україні становить приблизно 60%, проте серед дрібних маловідомих виробників – якщо відбирати зразки тільки на ринках і базарах – рівень фальсифікації складе 80%.

При цьому він уточнив, що масло відомих брендів, представлених в великих торгових мережах, фальсифікується набагато рідше, у той же час воно часто має не дуже хороші показники по мікробіології, що пов’язано вже з недотриманням реалізатором умов зберігання продукту.

Нагадаємо, у 2018 році Україна імпортувала 220 тис. тонн пальмової олії, що майже на 50 тис. тонн більше, ніж у попередньому 2017 році.

Джерело: УНН