10 найдивніших речей, що траплялися на футбольному полі

Що ти очікуєш побачити на футбольному матчі? Голи? Якісь грубі підкати? Можливо, декілька жовтих карток? Це все цілком реальні речі. Але час від часу на футбольному полі трапляються речі, які ніхто не міг передбачити. Ось 10 найдивніших інцидентів, які траплялися під час футбольного матчу.

1. Голкіпер, що перевіряє телефон

Середньостатистичний міленіал бере телефон в руки 150 разів на добу, але, як правило, ніхто не робить цього, коли стоїть у воротах бразильського клубу Атлетіко Паранаенсе. Незадовго до стартового свистка у матчі місцевої Серії А голкіпера команди спіймали на користуванні телефоном. Чи постив він селфі в Instagram? Чи, можливо, перевіряв рахунки інших матчів? Щоб він не робив, він умудрився робити це у воротарських рукавицях. Вражає.

2. Озброєний власник нападає на суддю

Усі бачили, як тренерів виганяють з лави для запасних за надмірну реакцію на рішення судді, з якими воно не погоджуються. Але коли арбітр скасував гол грецького ПАОКа в матчі на 89-й хвилині матчу проти АЕКа, сцену влаштував не тренер — власник ПАОК вирвався на поле і почав щось доводити судді, а на його поясі стирчав пістолет. За це йому заборонили відвідувати футбольні стадіони на 3 роки.

3. Червона картка Зідана

Як треба закінчити кар’єру, коли тебе упродовж багатьох років називають одним з найкращих гравців в історії? Вилученням у фіналі чемпіонату світу з футболу за удар головою суперника, а як ще! Зінедін Зідан вигравав чемпіонат світу для Франції у 1998 році, міг зробити те саме у 2006 році, але достроково завершив той матч, вдаривши головою в корпус італійського захисника Марко Матерацці, який, за словами Зідана, ображав сестру француза. Франція, зрештою, програла в серії пенальті.

4. Di Canio pushes it too far

Коли англійський Шеффілд Венсдей підписав Паоло Ді Каніо, у клубі сподівалися, що він забиватиме голи та створюватиме заголовками своїми діями на полі, але італієць найбільше запам’ятався завдяки іншому інциденту. За рік після переходу в Шеффілд він отримав червону картку в грі проти Арсенала, після чого штовхнув суддю матчу так, що той аж впав на газон. За таку поведінку Ді Каніо відсторонили на 11 матчів та оштрафували на 10 тисяч фунтів. У 1998 році це були серйозні гроші.

5. Дрон перервав матч Сербії проти Албанії

Те, що відбувалося в матчі між Сербією та Албанією, не було пов’язано з діями на футбольному полі, а причина ховається в політиці. Але все одно — не щодня побачиш, як матч перериває дрон, який летить з банером політичного змісту прямо на стадіоні. Після того як сербський захисник здер банер, між гравцями почалася бійка, в яку були втягнуті і запасні гравці, і стюарди, і волівальники. Гра була перервана, а потім Сербії зарахували технічну перемогу 3:0.

6. Хамес та величезий коник-стрибунець

За футбольну історію чимало тварин вривалися у гру — кіт на Енфілді, білка на Етіхаді, козел під час матчу в чемпіонаті Судану, — але цей випадок все одно унікальний. Під час матчу чемпіонату світу-2014 на руку колумбійцю Хамесу Родрігесу сів величезний коник-стрибунець. Як він опинився на стадіоні і чому стрибнув саме на Хамеса? Невідомо. Можливо, він хотів допомогти господарям чемпіонату, Бразилії, яка програвала Колумбії в тому матчі. Якщо так, то це спрацювало — Бразилія виграла 2:1.

7. Еден Азар проти боллбоя

Затримка часу — один з найбрудніших футбольних прийомів, який використовують усі, хто хоче не дати супернику час на атаку наприкінці матчу. У матчі Кубка Англії між Челсі та Суонсі у 2013 році, валлійці зайшли навіть далі — вони використали боллбоя, щоб він довго повертав м’яча гравцям Челсі. В одному з випадків хлопець лежав на м’ячі, щоб виграти декілька секунд — гравець Челсі, Еден Азар, не бачив в цьому нічого кумедного і вибив м’яч з-під боллбоя, заробивши для себе червону картку.

8. Французький арбітр б’є гравця

Футбол — контактний вид спорту, тож недивно, коли під час матчу хтось падає, штовхається або йде в підкат. Але в таких випадках, як праивло, мова не йде про суддю. Під час матчу французької Ліги 1 арбітр Тоні Шаптон впав пісял контакту з гравцем Дієго Карлосу. Зробивши декілька перекотів, суддя вирішив вдарити гравця ногою, а потім він ще й вигнав його з поля, показавши червону картку. Мабуть, це була помста за те, що свого часу зробив Паоло Ді Каніо щодо іншого судді.

9. Гол-привид німецького Баєра

Футбол — проста гра. Щоб забити, тобі потрібно, аби м’яч пересік лінію воріт між двома стійками. Але це правило працює не для всіх — німець Стефан Кісллінг у 2013 році вдарив головою м’яч, який пролетів повз ворота, але з зовнішнього боку закотився у ворота. Яким чином це сталося, невідомо, однак суддя побачив м’яч у ворота — і зафіксував гол. Гравці команди-суперника Баєра намагалися вказати на помилку, навіть сам Кісслінг показував, що там не було голу, але арбітр не відмінив його.

10. Бійка своїх в Ньюкаслі

Бійки під час футбольних матчів — це не новина, але як правило вони трапляються між гравцями різних команд. Але не в Ньюкаслі. Під час домашньої поразки 0:3 від Астон Вілли у 2005 році, гравці Ньюкасла Кьєран Даєр та Лі Боєр почали битися, після того як один не захотів віддавати передачу іншому. За це їм показали червону картку.
Джерело: redbull.com