5:2 на користь сумських поліцейських

Товариський футбольний матч, приурочений до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом, відбувся 8 травня на стадіоні Нижньосироватської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів Сумського району. Запекла боротьба за перемогу між шкільною командою та командою Сумського районного відділу поліції тривала цілу годину.

Про проведення  цього спортивного заходу працівники поліції та освітяни домовилися заздалегідь. І школярі, і поліцейські з нетерпінням чекали зустрічі, кожен сподіваючись на перемогу.

Тож гра відразу розпочалася з активних дій обох команд  за перевагу на полі. І, якщо у першому таймі голи поліцейським забили школярі, то у другому – команда поліції спочатку вирівняла рахунок, а потім навіть отримала перевагу в кілька очок. Товариська зустріч школярів та правоохоронців врешті закінчилася з рахунком 5:2 на користь поліції. Такий результат дещо засмутив учнів, як гравців, так і вболівальників, проте шкільна команда пообіцяла відігратися найближчим часом.

«У рамках співпраці з населенням і місцевими громадами працівники Сумського районного відділу поліції постійно влаштовують спортивні змагання, в т.ч. і футбольні з учнями шкіл району, – говорить начальник Сумського районного відділу поліції Андрій Сердюк. – Такі змагання організовуються, насамперед, щоб показати ставлення поліції до дітей, привчити до здорового способу життя та прищепити любов до спорту. Поліція поруч з народом і готова завжди прийти на допомогу людям. Ми також беремо активну участь у житті громад і робимо все, щоб молодь росла як фізично розвиненою, так і морально стійкою».

«Наші школярі, наші діти, незважаючи ні на що, залишилися задоволені тим, що мали змогу сьогодні зіграти з поліцейськими та поспілкуватися між собою в ході гри, – відзначив директор  Нижньосироватської загальноосвітньої школи Богдан Панченко. –  Настрій у дітей добрий, бойовий, і вони у  наступних змаганнях налаштовані тільки на перемогу!»

«Це вже традиція, коли правоохоронці приходять до школярів, і навчають, як жити, як  поводитися, щоб не потрапити під кримінальну чи адміністративну відповідальність, – говорить голова Нижньосироватської сільської ради В’ячеслав Суспіцин. – Спілкуючись з поліцейськими, діти розуміють, що ці хлопці говорять важливі речі, з якими треба постійно жити. Сьогоднішня гра з працівниками поліції – це не гра з односельцями чи однолітками, це щось особливе. Діти цим пишаються і дуже стараються».

А по закінченні товариської зустрічі з футболу  команди у якості заохочення отримали солодкі призи.