9 спортсменів з Сумщини у складі олімпійської збірної

У складі олімпійської збірної України з 33 спортсменів – 9 представників Сумщини.
У південнокорейському місті Пхенчхан 9 лютого стартували ігри ХХIII зимової Олімпіади. Боротися за нагороди до Південної Кореї приїхали майже 3000 спортсменів з 92 країн світу. Вперше в історії зимових Ігор в Олімпіаді візьмуть участь представники Малайзії, Сінгапуру, Еквадору, Еритреї, Косово і навіть Нігерії. Спортсмени змагатимуться у 15 видах спорту, а всього розіграють 102 комплекти нагород.
Збірна України представлена ??33 спортсменами. Це найменша кількість учасників за всю історію зимових Олімпіад від нашої країни. Найбільше представництво отримав біатлон – 11 осіб.  А загалом українці будуть представлені на Олімпіаді у дев’яти видах спорту: біатлоні, гірських лижах, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, сноуборді, скелетоні, фігурному катанні та фрістайлі.
Спортсмени, які представляють нашу область або є уродженцями Сумщини, виступатимуть у біатлоні і лижних гонках. До складу жіночої біатлонної збірної увійшли сумчанки Валентина і Віта Семеренко,  Юлія Джима (всі вони – олімпійські чемпіонки в естафеті Олімпіади в Сочі, а Віта Семеренко завоювала ще й срібло у спринті) і уродженка Сумщини Анастасия Меркушина. У чоловічому біатлоні до складу національної збірної включений Артем Тищенко, уродженець смт Миколаївка Білопільського району. А на  лижних трасах Сумщину і Україну представлятимуть конотопчанка Марина Анцибор, Тетяна Антипенко з Краснопілля та Андрій Орлик і Олексій Красовський (Шостка).

Слід відзначити, що ніколи раніше наша область не делегувала стільки спортсменів до збірної на Олімпіаду.

Джерело: rama.com.ua