Фотомоделі з клюшками: у Сумській міській галереї відкрили цікаву виставку

Гравчині спортивного клубу «Сумчанка» стали фотомоделями. У Сумській міській галереї відкрили фотовиставку «Наші перемоги – рідному місту». Її присвятили дванадцятирічній історії команди, котра відома далеко за межами не лише Сум, але й України. Наш журналіст Антон Проценко дізнався, як гравчині звикалися із роллю фотомоделей, на які важливі для країни змагання вони поїдуть вже незабаром та що насправді турбує хокеїсток.

Насичене спортивне життя «Сумчанки» не змогло вміститися у міській галереї,  тут лише 40 світлин. Решту фоторобіт транслювали на екрані. Ці фото здатні задовольнити потреби різних поціновувачів, адже серед них є динамічні, які робилися під час хокейних матчів та постановочні, тобто ті, що знімалися на спеціальних фотосесіях.

Перетворити гравчинь у фотомоделей вдалося спортивному фотографу Сергію. Щоб вибрати найкращі фотомиттєвості, потрібно аж три таких сесії по дві години кожна.

Клуб з хокею на траві «Сумчанка» – це не лише вродливі дівчата, а ще й найтитулованіша команда Сум. Ніхто, окрім них, не зміг тринадцять разів стати чемпіоном України та вигравати Кубок європейських чемпіонів. А у складі національної збірної спортсменки ставали бронзовими призерками чемпіонату світу з індорхокею. Але сумський клуб відомий ще й тим, що не має власного стадіону, який міг би приймати матчі найвищого європейського рівня. І, за словами керманички команди Світлани Макаєвої, поки що це лише блакитна мрія.

«Всі команди грають для своїх вболівальників, і нам дуже хочеться, щоб наші вболівальники побачили такі команди, як Німеччина, Голландія, Іспанія, Англія, тому що, я думаю, що не всі види спорту можуть привезти такі сильні команди, як наш вид спорту, тому сподіваюся, що нарешті наша мрія збудеться, ми почнемо потихеньку будувати наш стадіон» – говорить головна тренерка МСК “Сумчанка” Світлана Макаєва.

Відкриття фотовиставки – це не лише івент задля популяризації команди, а ще й церемонія проводів хокеїсток, що гратимуть на чемпіонаті Європи з індорхокею у складі національної збірної, який відбудеться з 24 по 26 січня у Мінську. Адже такий позитивний заряд емоцій конче потрібен дівчатам.

Більше дізнатися про життя команди через фотосвітлини сумчани зможуть у міській галереї до 26 січня.

Детальніше – у нашому сюжеті: