Хто такі рандонери і що вони роблять на бреветах

На велосипедах 6 глухівчан подолали 200 кілометрів.

32 відчайдушних велосипедисти вирішили перевірити свої сили і витримку у 200-кілометровому бреветі, який стартував у Шостці.

Участь брали, окрім господарів, аматори з Сум, Кролевця, Києва, Чернігова, Вишневого, Новгород-Сіверського, Глухова. Олена Кім, Віктор Гайдук, Олександр Єрохов, Максим Литвинов, Роман Таранов і Павло Панков рано-вранці повантажили свої велосипеди на машину і стартували о 8.00.

Маршрут: Шостка-Н-Сіверський-Оболоння-Понорниця-Короп-Воронеж-Шостка.

Формально бревети не є спортивними змаганнями на результат. Вважається, що основну перемогу людина робить над собою. Тобто, якщо учасник за 13 годин справляється з дистанцією – він переміг. За певний час потрібно було дістатися до двох КПП. Як відзначають ентузіасти, дистанція була з сюрпризами: то вітер з дощем в обличчя, то нещадно пекуче сонце, то круті підйоми, то ділянки, поцятковані ямами. Брали участь як професіонали, так і новачки. Але 200-кілометровий пробіг здолали всі.

Найкращий час прибуття у шосткинців – 6 годин 43 хвилини. Останнім, але таким же переможцем, став кролевчанин. Він подолав шлях за 12 годин 38 хвилин. Глухівчани фінішували в середині. Після успішного подолання дистанції учасники бревета отримали сертифікати, за допомогою яких можна брати участь в інших подібних акціях. Новачки ж обзавелися початковим званням – рандонер. Тепер за бажанням кожен з них може зробити ряд пробігів – 300, 400, 600 км. Найголовніший бревет – у 1200 кілометрів. Його проводять у Парижі раз на 4 роки.
BRM-200 організували шосткинці за ліцензією рандонерського клубу Velo-Sport Sumy Randonneurs. Пробіг зараховувався в залік AUDAX CLUB PARISIEN.
Рандонер – велосипедист, який бере участь у спеціальних марафонських заїздах, відомих як бревети. Правила проведення бреветів сформульовані паризьким клубом ACP (Audax Club Parisien), назву якого зазвичай перекладають як «Паризький клуб відчайдушних».

Джерело: nedelya.info