Хто врятує сумський баскетбол?

Сумські баскетболісти терплять недофінансування вже декілька років поспіль, але все одно здобувають результат. Причому, як у міжнародних змаганнях, так і у всеукраїнських.

У жовтні вони стали четвертими на Перших Всесвітніх Пляжних іграх у Катарі серед збірних команд, а зараз грають у вищій лізі України серед чоловіків у складі команди БК «СумДУ». Мова про сумських баскетболістів, які вже шостий рік поспіль представляють наше місто у національному баскетболі, і це не зважаючи на кволе фінансування та безліч інших проблем.

Збірна України серед чоловіків з баскетболу 3х3 під керівництвом сумського тренера Ярослава Ковальова впевнено пройшла груповий етап та зупинилася за крок до фіналу. У півфіналі синьо-жовті поступились збірній Бразилії з рахунком 13:14, а в матчі за «бронзу» міцній збірній Монголії з результатом 16:20. Вже вдома команда усвідомила, що завдання вона виконала та виступила гідно.

Звичайно, хлопці бажали кращого, але для потрапляння у призові місця не вистачило дещиці.

Не секрет, що вже декілька років команда БК «СумДУ», що наразі виступає у вищій лізі України, займає одне з останніх місць серед команд цього дивізіону з огляду на рівень фінансування, але за грою сумчани далеко не останні.

Місто нічим не допомагає команді, говорить головний тренер БК «СумДУ» Ярослав Ковальов. Чому місто закриває очі на дорослий баскетбол, питання риторичне.

Керівництво клубу ставить завдання максимум для команди на цей сезон потрапити у п’ятірку кращих команд вищої ліги.

Повне інтерв’ю з баскетболістами дивіться у програмі «Арена Чемпіонів», що виходить щочетверга о 19.30.