IV місце серед найсильніших команд світу вибороли сумські хокеїстки

До рідного міста повернулися гравчині Муніципального спортивного клубу «Сумчанка», котрі у складі Національної збірної України захищали честь держави на Чемпіонаті світу з індорхокею та посіли IV місце серед найсильніших команд світу.

На брифінгу у четвер, 15 лютого, спортсменки розповіли про найбільш «гарячі» моменти під час кожної із ігор.

Дівчата та їхній тренер і наставник Світлана Макаєва поділилися враженнями від чемпіонату.

«Переживала і хвилювалась за моїх дівчат під час кожної гри. Якщо говорити про те, яка гра далась найважче, то певно, що це гра зі збірною Чехії. Ми розуміли, що від того, чи виграємо в цьому протистоянні, залежатиме наша подальша доля у Чемпіонаті. І ми виграли, здобувши місце в 1/4 фіналу, – розповіла Світлана Макаєва. – На жаль, зіткнулись ми і з проблемами. Вже напередодні завершальних ігор більшість дівчат підхопили вірус, і нам довелося збивати високу температуру, «ставити на ноги» хворих, аби добре відіграти наступного дня».

Тренер також подякувала за підтримку українським вболівальникам: «Нехай їх було лише близько 20, але, повірте, вони неабияк заряджали своїм позитивом, бойовим настроєм і енергією. Спеціально одягали українські вінки та вишиванки».

«Це наша гордість, тому місто робить все можливе, аби дівчата грали в достойних умовах.  Що ж стосується підтримки Національної збірної України з індорхокею, то це вже питання до Міністерства молоді та спорту України. На жаль, там говорять, що це не олімпійський вид спорту, а тому і фінансування дають відповідне. Та попри це, наші дівчата захищають честь країни на світових змаганнях і роблять це не завдячуючи чомусь чи комусь, а всупереч тим умовам, в які їх ставить держава», – зазначила заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Єлизавета Обравіт.

Джерело: Інформаційний портал Сумської міської ради