Майбутні чемпіони з бойового карате тренуються в Сумах

Єдина у Сумах школа з класичного карате успішно виховує юних каратистів. Майбутні чемпіони, а поки – сумлінні спортсмени, опановують ази східного бойового мистецтва під наглядом досвідченого майстра спорту України.

Шотокан карате-до WKC це єдиний вид східних єдиноборств, що використовує фул-контакт, тобто кожен удар повинен бути максимально точним та досягати своєї цілі. Це відрізняє його від спортивного різновиду. Такий вид карате ще називають класичним або бойовим. І саме цей вид східного мистецтва є найбільш визнаним з поміж інших у світі, а також офіційно зареєстрованим на рівні Міністерства молоді та спорту України.

Близько сорока спортсменів віком від 4 до 13 років регулярно відвідують тренування з цього виду спорту, аби досягати найвищих цілей, а вони майже у кожного однакові – всі хочуть стати чемпіонами.

Лілія Кудінова, керівник Сумської обласної української федерації WKC,  працює тренером вже близько 10 років, а звання майстра спорту отримала у 16-річному віці. Говорить, карате присвятила усе своє життя і не уявляє й дня без тренувань або фізичних вправ. І це при тому, що вона встигає працювати бухгалтером.

«У серпні я здала на третій дан хітоші касуі всесвітньому майстру Всеукраїнської федерації карате-до. Щоранку бігаю на Чешці, купаюся в ополонці. Для мене це захоплення довжиною в життя»,- розповідає Лілія.

Вже у наступному році колектив цієї школи планує провести відкритий чемпіонат Сумської області з карате-до WKC та взяти участь у Кубку України, який для декількох юних спортсменів може стати втіленням найзаповітнішої мрії.