На Сумщині відбувся спортивний турнір пам’яті Героїв

15 вересня у Дружбі відбувся Відкритий обласний турнір з дзюдо пам’яті воїнів АТО, які загинули при виконанні військових обов’язків, –  полковника Олександра Аніщенка і капітана Максима Савченка.
У змаганнях взяли участь юнаки та дівчата 2005-2007 рр. з Сум, Тростянця, Охтирки, Недригайлова, Ромен, Кролевця, Середино-Буди і Дружби.

Призерами серед юнаків у ваговій категорії 30 кг стали Кирило Макаренко, Денис Борисенко та Дмитро Кобізький.

У категорії 34 кг переможцем став Максим Савченко з міста Ромни, друге місце зайняв сумчанин Гліб Нацик, «бронзу» отримали Володимир Головач і Ростислав Журбенко з Сум.

У вазі до 38 кг перше зайняв Андрій Бабій (Ромни), друге – Іван Налегач (Ромни), на третьому місці опинилися сумчанин Дмитро Алексєєнко та роменчанин Тарас Остапенко.

Дмитро Кириченко  і Давид Горобченко з Ромен зайняли перше і друге місце в категорії 42 кг, третє місце зайняли сумчани Богдан Мальовничий і Ярослав Мандрика.

У ваговій категорії 46 кг першість отримав Семен Єгоров, на другому місці опинився Максим Ващенко, третє місце поділили Данило Мордвинов і Данило Товерюк.

Сумчанин Ілля Аксененко став «золотим» призером в категорії 50 кг, другим став Максим Книш з Ромен, третє місце завоювали Данило Науменко з Сум і Владислав Литвинов з Середино-Буди.

Золоту медаль в категорії 55 кг виборов Іван Ляхов (Ромни), срібним призером став Кирило Базарь (Середина-Буда), на третьому місці опинилися Іван Сердюк (Середина-Буда) і Артем Кузнецов (Кролевець).

Борець з Охтирки вагою до 66 кг Іван Чернишенко завоював першість у своїй категорії. Друге місце зайняв Олександр Поліщук (Охтирка), третє – сумчанин Сергій Бондаренко та Олег Павлюк з Кролевця.

У ваговій категорії понад 66 кг «золото» і «срібло» здобули сумчани Дмитро Харченко та Ростислав Литовцев, а третє місце посіли представники Охтирки Кирило Книга і Роман Грибовод.

Призові місця серед дівчат у ваговій категорії до 40 кг вибороли Наталя Богуш з Ромен – 1 місце, Марія Самбур з Охтирки і Вікторія Лисенко з Кролевця.

У категорії 44 кг Мілана Кухар (Ромни) посіла перше місце, на другому місці опинилася ще одна представниця Ромен – Марія Васюха, «бронзу» здобула Анастасія Пирогова з Дружби.

«Золотою» призеркою у ваговій категорії до 52 кг стала Ангеліна Величко, «срібною» медалісткою стала Софія Верьовка з Охтирки, третє місце зайняла Олена Марченкова з Середино-Буди.

У категорії вагою понад 52 кг першою стала Софія Верьовка, другий – Тетяна Пилипенко з Кролевця, «бронзу» ж завоювала Дарина Кузіна з Дружби.

Джерело: dancor.sumy.ua