На Сумщині відкрили два «активні парки»

15 вересня відкрили активні парки у Ворожбі Сумського та Попівці Конотопського району.

Відкрили активний парк у Ворожбянській міській громаді та взяли участь у першій спортивній руханці в цьому парку заступник голови Сумської облдержадміністрації Олег Клименчуков та голова громади Андрій Дружченко.

«Ми відкриваємо цей активний парк в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» для того, щоб спорт, фізична активність та здоровий спосіб життя були завжди із жителями вашої громади, – зазначив Олег Клименчуков. – Хочеться, щоб цей активний парк відвідували не лише діти, а й дорослі і літні люди».

За його словами, Ворожбянська громада однією з перших зробила за свій кошт цей активний парк. Тому що розуміє важливість реалізації на своїй території цього проєкту.

Голова громади Андрій Дружченко додав, що роботи з розвитку спортивної інфраструктури в громаді триватимуть: у планах – і будівництво в цьому році критого спортивного майданчика, і встановлення сучасних тренажерів, і чимало іншого.

Локація у Попівській громаді розташована у мальовничому місці на території ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей» та уже готова до надання спортивних послуг усім охочим. Це не просто спортивні майданчики, це сучасна можливість для жителів громади за допомогою власних смартфонів займатися фізичною культурою на цих локаціях, виконувати різноманітні вправи.

«Наша мета – здорова нація. І я хочу, щоб цей парк завжди був наповнений людьми, жителями вашої громади, які дбають про своє здоров’я, займаються руховою активністю», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Олег Клименчуков.


Довідково. Проєкт «Активні парки – локації здорової України» – це складова великої загальнонаціональної програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Мета цієї програми – зробити спорт, фізичну культуру, рухову активність ближчими до людей, доступними для всіх категорій населення. Тому подібні парки мають бути в кожній громаді.