Найсильніші сумчани змагалися за першість Богатирських ігор

Традиційно до святкування Дня міста Суми на площі біля театру імені М.С. Щепкіна провели «Богатирські ігри». Учасниками змагань стали 11 сумчан: 5 жінок та 6 чоловіків, більшість з яких – переможці і призери чемпіонатів Сумської області та України.

«Щодо вправ, то в нас буде тяга машини, підйом різної ваги  гантель, перевертання покришок з коліс комбайну «Дон», прогулянка фермера. Це стандартні для богатирських ігор вправи»,розповів учасник змагань, організатор, голова осередку Сумського обласного стронгмену України Андрій Дмітрієв.

Дівчата боролися за першість у таких змаганнях:

  • армовер арм (тяга машини за канат сидячи);

  • кантування покришки вагою 150 кг з комбайну «Дон»;

  • прогулянка фермера (нести по 50 кг у кожній руці);

–  тяга Аксель грифу вагою 75 кг.

За словами організатора ігор, цей гриф відрізняється від олімпійського діаметром ручки у 50 мм. Його не можна обхопити руками, що й ускладнює роботу.

До чоловічих випробувань додалися підіймання над головою гантелі вагою 50 кг, логліфту різної ваги, Аксель грифу та вправа «Карусель Конана» (бігти по колу з предметом, схожим на стрілку).

Серед дівчат у підтягуванні джипу та кантуванні колеса виграла Юлія Гура, а у прогулянці фермера та тязі грифу Аксель перемогу здобула Вікторія Лішневська. Вона ж і виграла чемпіонат з перевагою у один бал.

У чоловічих змаганнях переможцем став Андрій Дмітрієв, який з великим відривом у очках обійшов своїх суперників у всіх видах богатирських ігор. 

Галіна Корявко