Школа чемпіонів: Сумська ДЮСШ стала другою по Україні

Сумська обласна ДЮСШ опинилася на другому місці у рейтингу кращих спортивних шкіл України за підсумками 2019 року. Лише уявіть, на другу сходинку вона потрапила з-поміж 1200 інших спортивних шкіл України! Тож за які здобутки вихованці та тренери заслужили це лідерство?

Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа за свою майже сімдесятирічну історію виховала багато поколінь чемпіонів та майстрів спорту. 2019 також став плодотворним. Ціла когорта спортсменів впродовж року ставали чемпіонами та призерами різноманітних змагань. Деякі з них навіть захистили титули кандидатів та майстрів спорту.

“Вихованець обласної ДЮСШ і мій учень Ярослав Демченко виграв юніорський чемпіонат України, отримав золото”, – говорить тренер з легкої атлетики Євген Бондаренко.

А от найбільшим успіхом чи не за всю історію існування школи, а це майже 70 років,  став 2019 рік. Сумська обласна ДЮСШ стала другою з-поміж 1200 інших спортивних шкіл України.  Очільник кузні спортивних талантів такими успіхами завдячує як тренерсько-викладацькому складу, так і, звичайно, вихованцям.

“У нас працює 6 відділень спорту, – говорить директор обласної ДЮСШ Юрій Бєлан. – Краще на сьогоднішній день відділення – це легка атлетика, досить часто ми ставали переможцями в командному заліку. Також непогано працюють відділення пляжного волейболу, велосипедного спорту, вільної боротьби, панкратіону, хокею не траві”.

Саме юні спортсмени, що представляють цей навчальний заклад далеко за межами Сум, створюють гарний імідж своїй альма-матер. Нам відкрили секрет свого успіху: говорять, що готуватися до змагань стало краще, адже у закладі нещодавно зробили ремонт.

А вже незабаром в обласній ДЮСШ відкриється новий спортивний зал для вільної боротьби.

Подробиці у нашому сюжеті: