Сумчанин став першим на Чемпіонаті України з боксу

У Херсоні відбулася головна спортивна подія для молодіжної збірної України з боксу – Чемпіонат України Херсон-2017. Змагання пройшли з 12 по 18 лютого, в них взяли участь майже 180 боксерів у десяти вагових категоріях. Варто відзначити, що ця Національна першість стала головним етапом відбору боксерів до збірної України, яка буде відстоювати честь нашої країни в цьому році на Чемпіонаті Європи і світу.

Сумщину на чемпіонаті країни представляв Максим Галінічев, який виступав у ваговій категорії 56 кг. На шляху до фіналу він здолав представників Черкас, Дніпра і Львова. Його суперником в бою за золоту медаль став Єгор Аді із Запоріжжя: суперник максимально незручний – він помітно вище Максима, з довгими руками і надзвичайно великим (незважаючи на юний вік) арсеналом брудних прийомчиків. Протягом трьох фінальних раундів він їх продемонстрував в достатку, намагаючись вивести сумчанина з себе і змусити його наробити помилок, але у нього нічого не вийшло…

Макс був уважний і зосереджений, не втримавшись, щоправда, від пари «ласкавих» на адресу суперника. Але з вигляду рефері було ясно – той його цілком розуміє. Після закінчення третього раунду запорожець переможно здійняв руки, хоча він більше в’язав суперника, ніж боксував, але судді були переконані, що це занадто передчасна радість. За їх одноголосним рішенням Максим Галінічев – переможець поєдинку і чемпіон України!

Максим – чемпіон континенту серед молоді, це звання він виборов у жовтні минулого року на чемпіонаті Європи в Туреччині, тоді він виступав в категорії 52 кг. Нагадаємо, що першим тренером спортсмена був шосткинський тренер Никандр Русскіх.

Джерело: shans.com.ua