“Сумчанка” порадувала сумчан і Україну

10 лютого збірна України, повністю складена з вихованок сумського хокейного клубу “Сумчанка”, грала в ? фіналу чемпіонату світу з індорхокею зі збірною Швейцарії.

Рахунок вже на 3-ій хвилині після розіграшу штрафного кутового відкрила Яна Ворушило. Далі йшла приблизно рівна гра. На 8-й хвилині швейцарки мало не зрівняли рахунок, в усякому разі на табло з’явилися одиниці, проте м’яч після удару Штефані Вельті потрапив у штангу. Проте на 16-ій хвилині їй все-таки вдалося забити після розіграшу кутового. Однак на наступній хвилині Марина Хілько після пасу Яни Ворушило вивела українок вперед. Не минуло й хвилини, знову забила Штефані Вельті. Але буквально за кілька секунд до свистка на перерву знову відзначилася Яна Ворушило після пасу Оксани Пономаренко.

На 25-й хвилині відрив збільшила Марина Хілько з передачі Євгенії Мороз. Через три хвилини після кутового відзначилася Юлія Шевченко. Після тайм-ауту, взятого швейцарками, на майданчик вийшли шестеро українок (замінивши воротаря), і за дві хвилини домоглися шостого гола – після пасу Катерини Шокаленко відзначилася Марина Хилько. Ще за дві хвилини Марина віддячила Катерині, видавши чудовий пас перед воротарем, залишалося справою техніки закотити м’яч у ворота. Після цього вже швейцарки стали грати вшістьох, за що і поплатилися: через дві хвилини рахунок змінився вже після голу в порожні ворота Юлії Шевченко після прекрасного пасу від борта Євгенії Кернозя. За 3 хвилини до кінця швейцаркам удалося забити третій гол – відзначилася Лінда Хауссенер. Але на цьому все.

У результаті 8:3, і Україна у півфіналі!

Там нас жде переможець пари Голландія – Чехія.

Джерело: sumy.today