Сумчанки – переможниці Чемпіонату світу з пол спорту

Сумчанки Амелія Ксьондз, Аріна Гавришенко та Анастасія Косенко здобули призові місця на Чемпіонаті світу з пол денсу «POSA Pole Sport Winter Cup -Aerial World Championship 2018», який проходив 15-16 грудня в Кастеллетто Тічино (Італія).

Всеукраїнська федерація пол спорту і мистецтва на пілоні провела відбір, на якому сумчанки здобули призові місця. Тому їм запропонували представити Україну на Чемпіонаті світу .

«До чемпіонату ми готувалися довго, щодня тренувалися по декілька годин. Завдяки роботі всієї команди тренерів центру та батьків ми цього досягли. Ось такий він, шлях до успіху», – говорить Вікторія Соловченко,  головний тренер спортивного центру «LEVEL».

Амелія стала переможницею в категорії professional Varsity (діти 6-9 років), Аріна в цій же категорії здобула «срібло». Анастасія Косенко стала третьою в категорії professional, Junior B (юніори 15-17 років).

Дівчатка розповідають, коли ти тільки починаєш займатися цим видом спорту, то часто після тренувань на тілі залишаються синці, болять м’язи. Але з часом тіло звикає, і ти насолоджуєшся танцем.

«Мені подобається танцювати – це красиво. Я хочу цим займатися. Іншим здається, що це легко, але насправді це дуже складно», – говорить Амелія Ксьондз.

Близько 2 років дівчата займаються цим видом спорту і вже досягли таких висот. Тому, сумчани, долучайтеся! Можливо, хтось із вас скоро стане чемпіоном світу.

Галіна Корявко