Сумська біатлоністка розповіла, як хворіла на коронавірус

Сумська біатлоністка Віта Семеренко в інтерв’ю для XSPORT.ua розповіла про те, як перенесла коронавірус, коли зможе приєднатися до команди, а також про те, чи задоволена своєю літньою підготовкою.

Віто, як ти почуваєшся, чи вдалося подолати хворобу?

Так, слава Богу, вчора прийшов негативний тест, і я вже вийшла з самоізоляції. У вівторок здаю ще один тест з перекладом на англійську, якщо все добре, то в середу я приєднаюся до команди на зборі в Рамзау.

Як ти перенесла хворобу, з якими складнощами зіткнулася?

Перенесла я хворобу в легкій формі, без симптомів, без температури. Тільки на третю добу відчувала певну слабкість, відчуття того, що в організмі є вірус. А так все пройшло нормально, без ускладнень.

Є підозри, де заразилася коронавірусом?

У нас перехворіла вся сім’я. Я приїхала зі зборів, а Андрій (чоловік Віти – прим. XSPORT.ua) якраз відвозив свого батька на знімок, і, мабуть, спочатку він підхопив, а потім і я через два дні заразилася. Можу сказати, що для цього вірусу багато часу не потрібно, щоб заразитися.

Потім вже всі, з ким я спілкувалася, – і батьки, і старша сестра – всі сиділи на самоізоляції. А ось з Валею (Семеренко – прим. XSPORT.ua) якраз в ці дні ми не бачилися, і її, слава Богу, пронесло.

Які були перші думки, коли дізналася про позитивний тест?

Звичайно, в перший день у мене була паніка, якщо чесно. Я не розуміла, як буде далі, як мені самій потім летіти, бо ми так довго чекали цієї можливості виїхати за кордон, готувалися до цього. Але потім, коли все вляглося, я спокійно проаналізувала, зрозуміла, що все що не робиться, то на краще. Зараз тенденція по захворюваності дуже сумна, і, можливо, краще зараз перехворіти, ніж під час сезону.

У будь-якому випадку можу сказати, що не потрібно панікувати, необхідно дотримуватись рекомендацій лікарів, дотримуватися карантинних заходів. Мені наш доктор відразу призначив вітаміни і відправив на самоізоляцію, щоб не розносити вірус.

Як в цілому оціниш свою літню підготовку?

Літо пройшло в робочому режимі. Задоволена своїм фізичним станом. Правда тепер, звичайно, переживаю трохи, як ця ситуація вплине на форму, але тренери мене заспокоюють, кажуть, що нічого страшного.

Працювали ми добре, навантаження були не дитячі. Робота з Юраєм і весь тренувальний план, звичайно, відрізняються від того, що у нас було в останні роки з Григорієм Івановичем. Багато ми консультувалися і з хлопцями, уточнювали по навантаженнях, по тому, як правильно себе вести. Так що адаптація пройшла нормально, я задоволена, тепер з нетерпінням чекаю сезону.

Морально готова зараз полетіти і до Нового року не повернутися додому?

Так, цілком готова. Тим більше, в Рамзау давненько не була, років 3 або 4 точно, та й на лижі вже хочеться стати. Але, звичайно, потрібно буде спочатку трохи втягнутися після хвороби, тому що мені Юрай з доктором забороняли вдома що-небудь робити, навіть легкий крос. Сказали, поки тесту негативного не буде, сидіти вдома, щоб не провокувати далі хворобу.

Нагадаємо, збірна України нині перебуває на зборі в австрійському Рамзау, після чого 1 листопада переїде на вкатку до фінського Вуокатті.