Футболісти зі збірної, серед яких і сумчани вчетверте стали чемпіонами світу

Днями національна збірна команда України з футзалу серед гравців з вадами зору вчетверте стала чемпіоном світу. Восьмеро сумчан у складі синьо-жовтих доклали чимало зусиль до загальної перемоги. Журналіст нашого телеканалу Антон Проценко поспілкувався з головним тренером та менеджером збірної.

Цього року регламент Мундіалю дещо змінився. Усі учасники мали зіграти між собою в одне коло, а фінальні пари визначалися за кількістю очок. Збірна України посіла перше місце у цій лізі і заслужено потрапила у фінал.

«Фінал є фінал, хлопці вийшли трошки нервовими, трошки такими напруженими, не вдалось нам перед грою повністю їх розслабити, навіть анекдотами і тільки перший гол, який ми пропустили став як-то кажуть як холодний душ», –  розповідає Микола Чхайло, головний тренер національної збірної команди України з футзалу серед спортсменів з вадами зору.

Попри перший пропущений м’яч від англійців, команда зуміла знайти в собі сили та відновити рівновагу. Після першого голу у ворота суперників українці взяли гру під свій контроль та довели матч до такої потрібної перемоги з рахунком 6:2. Вже п’ять років синьо-жовті не зазнають поразок на міжнародних змаганнях, а їх по праву вважають фаворитами з футзалу у світі.

 «Крім того, що для нас це є навантаженням як моральним так і фізичним, так і для команд суперників і ми є подразником, дуже великим подразником. А особливо, скажу вам по секрету, навіть арбітри готуються на нас як на лідерів», – говорить Микола Чхайло.

Як-то кажуть, країна повинна знати своїх героїв. А тому залюбки назвемо прізвища представників Сумщини у збірній. Гравці – Олександр Гетьманов, Максим Філь, Антон Гуменюк, Роман Скотніков, Антон Гавриленко, Артем Счасний. Тренерський склад – заслужений тренер України, головний тренер збірної Микола Чхайло, заслужений тренер України Ігор Кравченко, заслужений тренер України Володимир Гладов, лікар – Віталій Карпенко.

Більше подробиць про тріумфальний виступ сумчан у складі збірної дивіться у 8-му випуску програми «Арена Чемпіонів».