Сумські спортсмени з інвалідністю вибороли “бронзу” на міжнародних змаганнях

Цими вихідними, 3 та 4 жовтня, у Чернігові пройшла VІ відкрита Міжнародна спартакіада “Сильні духом”, на якій сумська команда виборола призові місця.

Учасники змагань “Сильні духом” – люди з інвалідністю. Види спорту, які були представлені на спартакіаді, – універсальні. Сумську команду представляли 5 спортсменів клубу “Фенікс”, повідомляє Суспільне. Також були команди з Чернігова, Ковеля, Мозиру (Республіка Білорусь), Павлограда, Житомира та Шостки.

Кожен з команди Сум отримав по медалі в різних категоріях і видах спорту, розповів керівник клубу Олександр Грінка.

“Були різні види змагань – і корнхолбоччедартс, боулінг і стрітбол. Деякі види спорту були зовсім нові для нас, тому нам був цікавий досвід познайомитися з тими, хто грає безпосередньо, з технікою гри”, – розповів Грінка.

За результатами змагань у категорії “новус” срібло отримав Віталій Пономаренко, бронзу – Олександр Мельник; у категорії “дартс” третє місце посіла Леся Малаштан, а у “корнхол” – Олександр Грінка. Петро Савонік виборов “бронзу” в бочча і боулінгу.

Один з видів спорту, у якому сумські спортсмени брали участь, – бочче – клуб “Фенікс” раніше представляв в Сумах на одній з останніх спартакіад, розповів керівник клубу “Фенікс” і додав, що “в Україні він набирає популярності, навіть проводяться Кубок Західної ліги, Кубок центральної України, Чемпіонат України, чемпіонати світу”.

Олександр Грінка також пообіцяв провести в Сумах турніри з корнхолу, який, за його словами, активно набирає популярності у спортсменів з інвалідністю.