Тростянчанин встановив Рекорд України у повній екіпіровці солдата

Сергій Проневич став героєм XVI-го Білоцерківського марафону (проводився під патронатом НОК України), під час якого легкоатлету вдалось встановити національний рекорд! Спортсмен, продемонструвавши силу волю та відмінну підготовку, подолав марафонську дистанцію (а це, нагадаємо – 42,195 км!) у повній екіпіровці військового солдата.

Ось що про нашого земляка розповів білоцерківець Юрій Москаленко:

«Я звик до Героїв на фронті… Вони завжди поруч…

Сьогодні у нашому місті (у Білій Церкві, де відбувся марафон. – прим.ред.) відбувалось велике спортивне дійство – Міжнародний марафон, який до того ж слугував етапом для відбору на олімпійські ігри. Тому участь сотень бігунів була закономірністю. Ну, бігають собі люди, як завжди… Чого не зробиш, коли є вільний час.

Мене досить часто захоплюють люди. Але, цей хлопець викликав захоплення одразу у всіх білоцерківців і учасників забігу. Його мужність, витривалість, стійкість, непохитність, сіла духу і воля здивували самих досвідчених спортсменів-марафонців, які то і діло ковтали пігулки, їли гелі і пили ізотоніки…

Філіппід, давньогрецький боець, після битви при Марафоні пробіг 34,5 км і впав замертво. Куди йому до нашого!

Сергій Проневич, а саме так звуть нашого Героя, який приїхав з м. Тростянець, пробіг увесь шлях (42,195 км) у ПОВНІЙ бойовій викладці: бронежилет (з усіма пластинами), каска, зброя, МСЛ, фляга тощо!!!

Так, він не пробіг першим дистанцію… Але для мене, як і для багатьох, він – безумовний чемпіон!!!

Такого дива я не бачив ніколи!!!»

Такої ж думки й у Книзі рекордів України.

Сергію Проневичу видали відповідний сертифікат за підписом відомого спортивного журналіста та Президента Національного Реєстру Рекордів Валентина Щербачова.

Вітаємо Сергія з новим особистим досягненням, бажаємо обов’язково досягти успіху й на наступних Міжнародних змаганнях!

Джерело: trostyanets.info