Тростянецький профліцей хочуть приєднати до Краснопільського

Сьогодні, 23 червня, на сесії Тростянецької міської ради обговорювалася ситуація, що склалася в Тростянецькому підрозділі Охтирського професійного ліцею.

Керівник та представники трудового колективу Тростянецького ліцею прийшли шукати підтримки у депутатів. Було надане слово керівнику ліцею Олександру Возняку. Він пояснив, що навчальний заклад із майже столітньою історією, який ще 6 років тому мав статус самостійної юридичної особи, наразі перебуває у «підвішеному стані».

Так як ДПТНЗ «Охтирський професійний ліцей» має наміри вивести зі свого складу Тростянецький підрозділ, то на рівні області обговорюється питання щодо його приєднання до професійного ліцею смт Краснопілля. Це не влаштовує трудовий колектив ліцею і через значну територіальну віддаленість Тростянця від Краснопілля, і через небезпідставні побоювання, що кошти на зарплату (а це 1,5-2 мільйона гривень на рік) так і не будуть знайдені.

Міський голова Юрій Бова говорив, що вже займається питанням допомоги ліцею і днями мав зустрічі з обласними посадовцями. «Треба усіма силами відстоювати наш ліцей і добиватися того, щоб він був самостійним і мав, як і раніше, статус юридичної особи. Адже цей навчальний заклад дає можливість дітям із незаможних родин здобути професію за бюджетний рахунок, а робітничі професії – токаря, зварювальника, та інші, є сьогодні цінними на ринку праці».

Депутати розробили відповідне звернення й ухвалили рішення щодо його направлення голові Сумської ОДА, начальнику департаменту освіти і науки Сумської ОДА.