Цієї суботи в сумському аеропорту буде людно

У суботу 17 листопада відбудеться масштабний забіг “Sumy Airport Run”. Чого чекати аматорам від відзначної бігової події, дізналися журналісти “The Sumy Post” від організатора та сумського марафонця Віталія Іваха.

Чи проводився раніше забіг по злітно-посадковій смузі сумського аеропорту ?

“Sumy Airport Run” проводиться у нашому місті вперше. Схожий забіг проводився у Харкові, але там спортсмени бігли по запасній смузі, у Сумах же траса пролягатиме через головну смугу.

Власне, що надихнуло організувати саме такий забіг на злітній, в чому особливість цієї траси?

Я для себе відзначаю цікаві та незвичайні ідеї щодо створення таких заходів, забіг у Харкові мене надихнув. Я подумав, чому б не влаштувати справжне свято бігу на такій чудовій трасі? До речі, вона найрівніша з усіх в Україні. Довжина траси – 5 кілометрів.

 

Скільки поціновувачів бігу подарують собі можливість насолодитися рівністю сумської злітно-посадковій смузі?

Наразі зареєстровано 180 бігунів, реєстрація ще триває. Всі бажаючі можуть заповнити анкету учасника до 14 листопада. Нагадаю, що спортсмени бігтимуть дистанції 5 та 10 кілометрів. Якщо ви бажаєте спробувати себе у подоланні 5-кілометрової відстані, то вікових меж немає. А ось підкорювачі 10-кілометрової дистанції зможуть зареєструватися при досягненні 16-річного віку. Учасників розділятимуть у категоріях 18-29, 30-39, 40-49 та 50+ років.

Майже 200 учасників. Чи проводилися подібні масштабні події у Сумах?

За час існування нашої команди “Race Project” це поки що наймасовіший забіг із усіх нами організованих. Кожен учасник також може запросити двох вболівальників для підтримки та натхнення. Тобто, очікується близько 300-350 відвідувачів заходу.

 Зареєструватися можна тут.

Початок о 12:00.

Джерело: sumypost.com