У Сумах пройде забіг, в якому візьме участь міська влада

28 серпня в обласному центрі відбудеться «Суми Нова Пошта напівмарафон».

Головна мета проведення напівмарафону, як зауважив голова оргкомітету напівмарафону Максим Кривенко, – пропагування здорового способу життя та популяризація бігу. Він наводить приклад Полтави, де після напівмарафону в рази зросла кількість любителів бігу.

Участь у сумському напімарафоні зможуть узяти і дорослі, і діти. Для перших передбачені забіги на 3 км, 10 км та 21,0975 км, для других – на 300 м (діти віком до 10 років) та 1 км (діти віком до 14 років).

Траса проляже визначними місцями міста, зокрема вул. Г. Кондратьєва, вул. Харківською, вул. Леваневського, вул. Троїцькою, вул. Шевченка, вул. Соборною. Остаточний маршрут наразі уточнюється, але вже відомо, що стартуватимуть бігуни з центрального майдану. Дистанція протяжністю в 3 км буде розфарбована яскравими кольорами та наповнена музикальним супроводом

Усього сумський напівмарафон зможе прийняти близько 1 000 учасників. Наразі вже є третина. Організатори нині вирішують питання трансферу для учасників з інших міст і ведуть перемовини з власниками сумських готелів, щодо знижок для бігунів. Серед бігунів чекають на відомих спортсменів, громадських та політичних діячів, представників влади. Взяти участь вже виявив бажання секретар міської ради Андрій Баранов.

За реєстрацію на участь у напівмарафоні (дистанція 21,0975 км) треба заплатити в залежності від часу запису 450 грн (реєстрація з 13 травня по 31 липня) або 550 грн (реєстрація з 1 по 22 серпня), за дистанцію у 10 км – 300 грн або 350 грн, у 3 км – 250 грн (пакет «Стандарт») або 150 грн (пакет «Економ»). Участь в естафеті (3 х 5 км + 6,1 км) обійдеться у 1800 грн (реєстрація з 13 травня по 31 липня) або 2200 грн (реєстрація з 1 по 22 серпня). Для дітей внесок складає 100 грн.

Отримані від реєстрації кошти, за словами Максима Кривенка, підуть у тому числі на організацію заходу. Так, кожного учасника забезпечать стартовим пакетом, до якого входять фірмова футболка, медаль, рюкзак, номера, чіп, все обслуговування на трасі, подарунки від спонсорів і запрошення на «Галушка паті». Для переможців передбачені грошові призи в розмірі від 300 грн до 3 тис. грн.

Половину суми, вирученої за реєстрацію на дистанцію 3 км, організатори обіцяють перерахувати на благодійність. Причому на кошти залишаться у місті проведення напівмарафону, а будуть спрямовані на підтримку дітей, котрі бажають займатись спортом.

За словами Максима Кривенка, в окремих випадках потенційного учасника можуть звільнити від сплати реєстраційного внеску, але кожне таке питання вирішуватимуть в індивідуальному порядку.

Змагання в Сумах є першим етапом «Нова Пошта Гран-Прі» — організованої системи напівмарафонів, що відбудеться в Сумах (28.08), Полтаві (4.09), Чернігові (25.09), Черкасах (16.10). Організатори вестимуть єдиний рейтинг учасників, у підсумку визначать переможців Гран-Прі, яких відзначать особливими призами.