У Сумах змагалися за першість на всеукраїнському турнірі з шахів

З 9 по 11 листопада у Кадетському корпусі імені І. Г. Харитоненка  більше 50-ти мешканців Сумщини, серед яких як аматори, так і кандидати в майстри та майстри спорту, змагалися за першість у всеукраїнському турнірі з шахів «Кубок Національного Конкурсу України». За першість боролися у 4 номінаціях: чоловіки, жінки, юнаки та ветерани.

«Була дуже запекла боротьба. Кажуть, що шахи – це не спорт, але на шахових дошках такі баталії розгортаються, що іноді в учасників буває передінфарктний стан», – говорить Алла Сініцина, президент Сумської обласної федерації шахів.

Окрім майстрів спорту, до гри в шахи долучилися й кадети.

«Рівень проведення турніру дуже гарний, нам сподобалось,  ми відчули себе справжніми стратегами на цьому турнірі, і я гадаю, що шахи – це тотальна гра, яка допомагає як майбутньому офіцеру осмислювати різні ходи в нашому житті», – говорить Олексій Черевань, старший сержант ліцею-інтернату «Кадетський Корпус» імені І.Г. Харитоненка.

Суддями турніру були міжнародний арбітр Сергій Палецький та президент обласної федерації з шахів.

По завершенню турніру найкращих нагородили грамотами та грошовими винагородами.

Володимир Гордієнко, голова «Спортивного Корпусу Суми», поділився планами на майбутнє. Він розповів, що є бажання провести новорічний турнір та чемпіонат України з шахів саме в Сумах.

Галіна Корявко