У Сумах змагаються юні хокеїстки

Індорхокей всеукраїнського рівня: у Сумах триває чемпіонат України з хокею на траві у приміщенні. Учасниками змагань є гравчині дівочих команд, яким виповнилося 13 років. Як на цьому турнірі виглядають сумські колективи дізнавався наш спортивний оглядач Антон Проценко.

Традиційно у зимовий час Суми приймають юнацькі змагання всеукраїнського рівня. Цього разу до обласного центру завітали 3 команди з інших областей: дві з Полтави, одна з Борисполя. Інші 4 команди сумські.

“Згідно з регламентом, змагання проводяться по круговій системі: кожен з кожним буде грати, це найбільш справедлива система виявлення переможця”, – вважає Олег Дьогтяр, головний суддя змагань, директор СДЮШОР “Динамо”.

Щороку на змагання приїздять юні хокеїсти з Полтави. Тренер команди Юрій Полевой зазначає, що гарних умов для тренувань в їх обласному центрі обмаль, а тому можливість зіграти у Сумах – добра нагода навчити своїх гравчинь в умовах таких турнірів.

Серед титулованих команд та тих, які стабільно виступають на змаганнях різного рівня, – бориспільський «Колосок». Вони сподіваються привезти на Київщину медалі найвищого ґатунку.

“Ми приїхали з метою вигравати  перше місце, – говорить капітан команди “Колосок” Руслана Лисицька. – Суперники такого рівня, як і ми, але є й такі, що мають більший досвід”.

Серед чотирьох сумських команд дві претендують на медальні місця у цьому чемпіонаті. У місцевому дербі між обласною ДЮСШ та школою «Динамо» спочатку точилася рівна боротьба, але в підсумку перемогу здобули динамівки з рахунком 9:2.

Після двох ігрових днів лідирують перша та друга команди «Динамо».

Детальніше у сюжеті на СТС: