У Сумах з’явиться Центр олімпійської підготовки

9 лютого спортсмени і вболівальники з усього світу святкують День народження волейболу. Цьогоріч цьому динамічному і захоплюючому виду спорту виповнилось 126 років.

На Сумщині волейбол не тільки люблять і цінують, а й докладають максимум зусиль для його розвитку.

Зокрема, у 2017 році у Шостці відкрилися сучасні майданчики європейського рівня для гри у пляжний волейбол. Незабаром на «північному» піску стали проходити змагання обласного, а згодом і всеукраїнського рівня, а саме – фінал чемпіонату України серед чоловічих та жіночих команд, Кубок України з пляжного волейболу. У 2018 році вперше в історії нашої країни в Шостці відбувся Чемпіонат України зі снігового волейболу.

У 2019 році на базі Сумського державного університету відкрили Центр пляжного волейболу, де в будь-яку пору року можуть змагатись на тренуватись пляжники не тільки Сумщини, а й всієї України.

Окрім сучасного волейбольного майданчика зі підігрівом піску, були облаштовані роздягальні та душові, кімнати для тренерів, кабінети для допінгконтролю спортсменів, зручні трибуни для  вболівальників.

Реалізація вищезазначених масштабних проектів стала можливою за всебічної підтримки народного депутата України Ігоря Молотка, який очолює Федерацію волейболу Сумщини і вже багато років займається волейболом.

“Для мене особисто волейбол – це не просто вид спорту, це стиль життя. За кілька років нам вдалось побудувати не тільки сучасні волейбольні майданчики для пляжників, а й розпочати реалізацію масштабного проекту – облаштування Центру олімпійської підготовки у Сумах, який, я впевнений, стане кузнею кадрів для нашої збірної. Цьогоріч вдалось додатково залучити з Держбюджету 30 млн грн на розвиток ЦОПу. Очевидно, що Сумщина зміцнює флагманські позиції волейбольної столиці України”, – зазначає парламентар.

Відповідні документи щодо створення Центру олімпійської підготовки вже подані до профільних міністерств та Кабміну.

У День народження  волейболу у своєму дописі на сторінці Фейсбук  Ігор Молоток привітав всіх  волейболістів і вболівальників зі святом, побажавши успіхів і перемог у спорті і в житті, міцного здоров’я і здійснення мрій.