У СумДУ відкрили унікальний Центр пляжного волейболу

9 вересня в СумДУ відкрили унікальний в своєму роді Центр пляжного волейболу, в якому можна тренуватися та проводити змагання в будь-яку пору року. Адже пісочок з підігрівом, волейбольні сітки та табло знаходяться у приміщенні корпусу університету.

Центр збудований у новому корпусі університету. Його урочисто відкрили разом з другою чергою кампусу. Він розміщений на першому поверсі.

Почали будувати майданчик ще у 2012 році, та згодом законсервували. У 2016-му власними силами університет знову розпочав будівництво, а у 2018-му на це виділили кошти з державного бюджету.

«Я хочу подякувати Ігорю Федоровичу Молотку. Імпульс у 2018-2019 роках дав вирішити питання фінансування з державного бюджету за допомоги народного депутата Ігоря Федоровича», – говорить Анатолій Васильєв, ректор університету.

Дякував ректор і будівельникам, підрядникам, й усім, хто допоміг створити Центр. До нього долучилися й інші представники навчального закладу, спортсмени та міський голова Сум.

Народний депутат України Ігор Молоток, який до речі, є президентом Федерації волейболу Сумщини, говорить, що пишається тим, що такий Центр відкрили саме тут.

«Я пишаюся, що вперше в Україні такої якості критий майданчик створений на базі Сумського державного університету. Тобто Сумщина стала флагманом розвитку пляжного волейболу. А стосовно того, що пляжний волейбол – один з видів спорту, який претендує стати олімпійським, то тут може бути створений Центр олімпійської підготовки. Тобто на Сумщині може бути створений центр підготовки спортсменів з пляжного волейболу для всієї держави», – розповів Ігор Молоток, народний депутат.

Окрім майданчика для спортсменів, у Центрі пляжного волейболу для глядачів та вболівальників облаштували трибуну та фітобар, для спортсменів – роздягальні та душові. Також є кімнати для тренерів та допінгконтролю спортсменів.

Галіна Корявко