У сумських школах дітям буде цікаво на уроках фізкультури, гарантує Олександр Педан

Сьогодні телеведучий «Нового каналу» Олександр Педан відвідав Сумську спеціалізовану школу №7 І-ІІІ ступенів імені М. Савченка. Він з командою спортивного руху «JuniorZ» провів тренінг, на якому навчав вчителів фізкультури чірлідингу, петанку,  флорболу,  фризбі, корфболу та реґбі. За підтримки міськради ці  спортивні ігри планують запровадити в школах Сум.

Навчання відбувається в два етапи.  Перший – приїзд  команди «JuniorZ» до міста для того, аби зібрати вчителів  фізичної культури і розповісти їм про нові види спорту, які вже офіційно затверджені до викладання Міністерством  освіти і науки України.  Окрім теорії, вчителі здобувають практичні навички: бігають, і самі розуміють, що це доступно і легко  дітям.

Другий етап –  приїзд «JuniorZ»  вже до дітей, на масштабний фестиваль.

«Junior Z – це спортивний рух для дітей. Ми на уроках фізичної культури запроваджуємо нові види спорту, які будуть цікаві дітям. Аби вони приходили на урок із задоволенням, не прогулювали, не приносили довідки, а грали в чірлідинг, петанк, флорбол,  фризбі, корфбол і так далі», – говорить Олександр Педан.

На зустрічі заступник міського голови Степан Пак та Олександр Педан підписали меморандум про підтримку спортивного руху. Так міська рада зобов’язалася виділити кошти на придбання необхідного спорядження для нових видів спорту.

«Для такої благої цілі скільки потрібно буде коштів, стільки й виділимо», – запевнив заступник Степан Пак.

А поки Олександр Педан проводив тренінг з вчителями, тренери з петанку, флорболу, чірлідингу та фрізбі навчали дітей тонкощам цих видів спорту.

Також  вчителі, який були присутні на заході, отримали на школу 1 комплект спорядження (вартість більше 10 тис.грн.) для гри у фрізбі, петанк та флорбол.

Довідка: 

Фрізбі – гра, суть якої – перекидання тарілки з рук в руки так, щоб диск не впав на землю.

Петанк – гра, суть якої – кинути металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі.

Флорбол – командний вид спорту (різновид хоккею), грається пластиковим м’ячем, удари по якому наносяться ключкою. Ціль гри: забити м’яч у ворота суперника.

Чірлідинг – вид спорту, що поєднує елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика, акробатика).

Регбі – різновид футболу, де грають руками й ногами.

Корфбол – різновид баскетболу.

Галіна Корявко