У Тростянці змагаються біатлоністи

У Тростянці стартували Всеукраїнські змагання з літнього біатлону. Змагання проходять у дендропарку Нескучне.

На стрільбищі в Нескучному знову вирує спортивне життя: вчораі там розпочалися триденні Всеукраїнські змагання з літнього біатлону,  присвячені пам’яті Олександра Мащенка – українського спортивного журналіста, коментатора, редактора телеканалу XSPORT і сайту XSPORT.ua.

Організаторами змагань виступили Управління молоді та спорту Сумської ОДА, федерація біатлону України та Тростянецька міська рада. На відкриття турніру приїхала дружина померлого спортивного журналіста Олександра Мащенка – Ельвіна.

Перед початком змагань розповіли юнакам та дівчатам про те, якою талановитою, закоханою у біатлон, у свою професію людиною був Олександр Мащенко, видатні титуловані сумські спортсмени, які знали його особисто. Це Олена Петрова – Срібна призерка Зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано, голова Сумського обласного відділення НОК України, та Сергій Седнєв – срібний призер першості Європи, переможець та багаторазовий призер етапів Кубка світу з біатлону, неодноразовий переможець першостей та Чемпіонатів України, чемпіон ХХІІ Всесвітньої зимової універсіади. Світлу пам’ять Олександра Мащенка учасники змагань вшанували хвилиною мовчання.

Привітав юних біатлоністів на Тростянецькій землі, славетній видатними спортивними досягненнями та іменами, Юрій Бова – міський голова Тростянецької ОТГ. Олександр Тимофеєв, головний суддя змагань, зазначив: «Не дивлячись на спекотну погоду, спортсмени готові змагатися й показувати високі результати. І я думаю, що більшість спортсменів будуть задоволені цими змаганнями, бо для них створені всі належні умови».

Такої ж думки дотримується й володарка першої олімпійської медалі для Незалежної України – Валентина Цербе-Несина. Вона говорить, що буває на змаганнях у багатьох містах України, й далеко не скрізь все так добре організовано, як у Тростянці. «У Тростянці біатлон тільки-но починає відроджуватися, але сюди хочеться приїжджати, бо нас тут чекають, до нашого приїзду готуються. На високому рівні і саме місце проведення змагань, і побутові умови – проживання, підвіз, харчування, поруч зі стрільбищем – біотуалети, рукомийники, намети для відпочинку, питна вода».

Тож вчора юні біатлоністи з Києва та Київської області, Сумської, Харківської, Чернігівської областей провели пристрілку зброї та позмагалися в дуельній стрільбі. А вже сьогодні зранку змагання в дендропарку Нескучне продовжуються.

Джерело: TrostyanetsTownCouncil