Вдалий виступ сумських легкоатлетів на чемпіонаті України

11 лютого в Сумах завершився чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих та молоді.

У змаганнях взяли участь 460 атлетів .Чемпіонат мав статус основного етапу відбору до складу збірної України на чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні, який відбудеться 1-4 березня у Бірмінгемі (Велика Британія). У ході триденних змагань було розіграно 26 комплектів нагород, як серед дорослих, так і серед молоді, та показано ряд високих результатів.

У командному підсумку атлети Сумщини посіли високе VII місце, набравши 570 залікових очок, та випередивши такі традиційно сильні області, як: Житомирська, Вінницька, Миколаївська, Волинська, Запорізька, Одеська та ін. В аналогічному підсумку серед молоді наша команда, набравши 845 очок, посіла  VI місце.

Втретє чемпіоном у приміщенні в бігу на 400 м став Віталій Бутрим (ЗСУ, ШВСМ Суми) – 47.25, а Ярослав Демченко (МОН, ОДЮСШ м.Суми) на цій дистанції став четвертим – 48.40, це новий рекорд області серед юніорів!

Також рекордом області відзначився у штовханні ядра Ігор Мусієнко (ЗСУ, ШВСМ Суми). У другій спробі він штовхнув ядро на 19,04м – це 36 см далі, ніж його минулорічний рекорд, що дозволило йому посісти друге місце.

У бігу на 60м Володимир Супрун(С, ШВСМ Суми) з результатом  6.84 зайняв ІІІ місце

Юлія Профіс (С, ШВСМ Суми) стала шостою в бігу на 3000 м – 10:06.44

Квартет (Федір Савостян, Михайло Тютюнников, Антон Слізченко та Ярослав Демченко) в естафеті 4х400 м – 3:19.37 виборов ІІ місце.

В естафеті 4х400м серед жінок наш молодіжний квартет – Євгенія Мучарова,  Анастасія Токар, Анастасія Шишняк, Анна Цибульник,– посів V місце (3:57.61), серед молоді це найкращий результат.

Джерело: sumypost.com