Відкритий кубок України з дзюдо відбувся у Сумах

Поборотися за чемпіонство приїхали як українські спортсмени, так і й учасники з інших країн. Відкритий кубок України з дзюдо проводиться у Сумах вже ввосьме. Усього в чемпіонаті взяло участь близько 300 спортсменів. 

Змагання проводять, аби популяризувати дзюдо серед молоді та залучити підростаюче покоління до активних видів спорту.

Олександр Будник, віце-президент Федерації дзюдо у Сумській області, відзначає: «Сумщина стала вже центром дзюдо України. Ми цим пишаємося. У нас хороші показники на всіх рівнях. І по юнакам, і по молодшому віку, і по студентах. Це все завдяки тому, що ми ставимо щороку мету, завдання, і її досягаємо».

 «Приємно бачити, що на Сумщині сьогодні дуже на високому рівні проводяться от такі змагання. Для Сумської обласної державної адміністрації спорт є взагалі одним з пріоритетних напрямків. У нас є близько 6 видів спорту, яким ми приділяємо дуже багато уваги, і дзюдо – один з них», – говорить заступник голови Сумської ОДА Вадим Акпєров.

На татамі боролися спортсмени у 14 вагових категоріях. Позмагатися за перемогу приїхали і  представники інших країн.

«Це відкритий кубок України, участь в якому беріть представники Азербайджану, Грузії, Ізраїля та України. Дуже приємно, що федерації міста Суми довірили проведення таких змагань», – ділиться своїми враженнями майстер спорту України міжнародного класу Юрій Меєрович.

 «Чиновники вболівають за цей вид спорту, розвивають його. Коли в кожному регіоні країни будуть розвивати хоча б приблизно як у Сумах, повірте, дзюдо в Україні підніметься на належний світовий рівень», – переконаний Михайло Руденко, державний тренер Міністерства молоді та спорту з боротьби дзюдо.

Спортсмени розповідають, що дзюдо – це мудрий вид спорту. Він вимагає не лише фізичної підготовки, але й розумової.

Переможці у своїх категоріях представлятимуть національну збірну команду на чемпіонаті світу.