Володимир Лютий прокоментував повідомлення про відмову китайських інвесторів фінансувати ПФК “Суми”

Картинки по запросу Володимир Лютий

Головний тренер ПФК “Суми” Володимир Лютий розповів про проблеми співпраці клубу з китайськими інвесторами.

“Мова не йде про те, що китайський інвестор відмовився від фінансування “Сум”, – розповів тренер ПФК “Суми” Володимир Лютий у інтерв’ю для MatchDay. – По-перше, фінансування як таке ще не почалося, оскільки наш з ними договір вступив в силу з 1 лютого. Керівництво області та міста виконує зі свого боку всі зобов’язання. Китайський партнер повинен сплатити збір команди в Туреччині. Є певна затримка, але ми в постійному контакті. Чоловік, який вів переговори з керівництвом області і підписував документи, повинен повернутися в Гонконг і підписати бухгалтерські документи на оплату збору. Думаю, що до понеділка ситуація проясниться. Не думаю, що вони приходили в Україну, щоб ось так все кинути, оскільки тільки два місяці йшла підготовка до підписання цієї угоди. Це серйозний китайський інвестор, платоспроможність якого навіть перевірялася на рівні нашого уряду.

“На даний момент у команді на контракті 6 футболістів. Є ще 4 гравці, які грали в «Сумах» в першому колі. Ще 10 футболістів можуть приєднатися до нас по ходу першого збору. Ми б хотіли поліпшити фінансові умови хлопців, які зараз в команді. У будь-якому випадку, як би ситуація не розвивалася, ми 20 лютого зберемося у Сумах всі разом з командою. Зараз деякі хлопці займаються індивідуально в своїх містах. Я впевнений, що все буде нормально. Це затримки організаційного плану, і від команди ніхто не відмовляється. Більш того, на всякий випадок у нас є «план Б», тому «Суми» будуть жити і брати участь у весняній частині чемпіонату”, – запевняє Володимир Лютий.

Ситуацію прокоментував і заступник голови Сумської ОДА Іван Боршош, який є куратором проекту спільного фінансування ПФК “Суми”. За його словами, у ході телефонної розмови головний китайський спонсор повідомив, що вони “вже витратили багато, і який сенс було вкладатися, щоб зараз просто так все залишити. Тим більше, ніяких матеріальних зобов’язань з нашого боку не було. Взяли спонсорство на півроку. Але немає такого, що там зараз пишуть, що провалилися”.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що китайські інвестори більше не будуть фінансувати ПФК «Суми». У січні у команди з’явився новий спонсор із Китаю.