Здобутки сумських силачів у Фінляндії

У Фінляндії пройшов чемпіонат світу з класичного жиму штанги лежачи серед юніорів. Традиційно у складі команди були і представники Сумщини, які показали чудові результати. Сумчанка Анна Рикун стала срібним призером з новим рекордом України – тепер для вагової категорії 57 кг він становить 90 кг. «Прекрасна атмосфера, серйозні суперники і гідна боротьба!» – написала Аня про свої враження.

Другим нашим представником на цьому турнірі був Артур Залєтов. Він посів 4 місце серед юніорів у ваговій категорії до 93 кг з результатом 192,5 кг. Звичайно, Артур був одним з головних претендентів на перемогу, і його численні вболівальники її дуже чекали, але приводів для розчарувань немає взагалі ніяких: хлопець став четвертим у світі!

«Артур привчив нас до перемог, але спортивне життя тим і цікаве, що ти повинен доводити, що ти кращий, кожен раз! Сьогодні суперники були сильнішими, але наш спортсмен боровся до кінця. Для Артура це був четвертий великий турнір з лютого, і всюди була задача – показати свій максимум і перемогти. Скажімо так, накопичилася втома. Чекаємо Артура вдома, де батьки й друзі допоможуть йому відновити свої сили, щоб він продовжував радувати нас новими перемогами!», – сказав тренер чемпіона Фелікс Колтаков.

Джерело: shans.com.ua